jueves, 23 de junio de 2011

Manifest dels Indignats de Les Énoves

A La Pobla Llarga, dissabte 25 de Juny de 2011, a les 19h, ens reunim per iniciativa pròpia amb el propòsit de constituir i configurar l’Assemblea d’Indignats de les Ènoves.

Objectius Generals de l’Assemblea:
  • Proposem avançar en l’autogovern i l'autonomi...a mitjançant les Assemblees dels Pobles, en les quals els veïns i veïnes s’involucren en els temes que els pertoquen directament. Proposem una política ben entesa, sense classes dominants ni dominades.
  • Desitgem fomentar el pensament crític dels ciutadans i ciutadanes mitjançant accions concretes, debats, punts d’informació, etc.
  • Anem a coordinar accions entre l’assemblea de la plaça 15M, la resta de poblacions del país, associacions culturals i comerços per tal de difondre al màxim idees, projectes, inquietuds, etc., que siguen en comú.
  • Informarem els veïns i veïnes de l’actual cojuntura social i política, així com de les possibles solucions que es poden trobar, tant per escrit com personalment.

Finalitat de l’Assemblea
En favor de la proposta aprovada de descentralitzar i ampliar el moviment del Quinze de Maig, els veïns i les veïnes de la subcomarca de Les Ènoves s’han constituït en assemblea autònoma, autogestionada, horitzontal, antiautoritària i coordinada amb les restants assemblees de barris i l’assemblea de la plaça Quinze de Maig:
  • - Autònoma perquè hem aprovat consensuadament que el nostre funcionament com a assemblea ha d’estar capacitat per prendre mesures sense respondre a pressions externes.
  • - Autogestionada perquè l’assemblea ha decidit administrar-se sota els mateixos principis d’autonomia esmentats adés. Decidim, com ens autònom, autoabastir-nos i buscar els recursos sense emprar els diners, basant-nos en el bescanvi i en la col·laboració de tots i totes. Si en algun moment féra falta, es replantejaria en Assemblea.
  • - Horitzontal Perquè tots els membres de l’assemblea tenen la mateixa veu.
  • - Antiautoritària Perquè ens considerem ments autònomes capaces de pensar per nosaltres sols.
  • - Coordinada perquè creiem en la força comuna del moviment Quinze de Maig, i veiem necessària la connexió d’esforços i canals amb les restants assemblees i associacions. Coordinar no significa supeditar, sinó unir-nos en causes comunes.

Principis Generals de l’Assemblea:
Aquesta és una assemblea apartidista, no apolítica. Cal distingir bé ambdós termes. Ens definim també com un grup laic i tolerant.

 Seguim el principi de No Violència: Som una assemblea pacífica. Rebutgem la violència. En cas d’haver-hi aldarulls, optem per una resistència pacífica. Si hi ha qualsevol problema amb un individu o un grup, intentarem resoldre’l entre els membres de l’assemblea. En cas que se’ns n’anara de les mans, podríem demanar l’ajuda corresponent. Respecte la Violència Verbal, ens basem en el respecte mutu entre tots els éssers. S’advoca per no respondre els insults, tant entre nosaltres com provocacions externes.

Es considera l’espai de l’assemblea com un lloc lliure d’alcohol i drogues. En cas de tenir conflictes legals, l’individu en qüestió se’n farà càrrec de les conseqüències derivades del mateix.

El sistema assembleari serà horitzontal en tot moment. De la nostra assemblea eixirà l’Acta que ens representa, que serà llegida a la Plaça 15M. La resta de conformants de l’assemblea participaran en unes o altres activitats a títol personal.
Pactem també treballar per projectes en lloc de crear comissions. A l’assemblea es proposaran accions, on es debatran. Tot aquell/a que ho desitge, col·laborarà en el projecte d’acció.

L’assemblea serà representada per la nostra acta, la qual es penjarà al blog, s’hi faran
esmenes i, finalment, aprovarem en la sessió següent. L’Acta constitueix l’expressió física de les mesures i acords tractats i aprovats per l’Assemblea d’Indignats de les Ènoves. Qualsevol altra informació que no estiga reflectida a l’acta, no ha de ser vinculada a la mateixa, sinó com a opinions emeses a títol individual. Les actes es prendran entre dues o tres persones per tenir-les completes i reflectir la realitat de l’assemblea. Es penjaran al blog per tal de poder fer esmenes. A la següent reunió, es llegirà l’acta per tal de ser aprovada.

L’àmbit d’actuació dels Indignats de les Ènoves serà la subcomarca formada per: Castelló, L’Ènova, La Pobla Llarga, Manuel, Rafelguaraf, Sant Joan d’Ènova i Senyera. No es descarta la formació d’assemblees als pobles o l’ampliació cap a altres zones de la comarca si cal.

Respecte les diferents Responsabilitats dels membres de l’assemblea, totes les funciones tindran un caràcter rotatiu per tal de fomentar la participació de totes i tots els veïns i les veïnes de l’assemblea. La seua assignació corre a càrrec de la iniciativa voluntària:
  • a) Moderador/a: s’encarregarà de gestionar l’ordre de paraula al llarg de l’Assemblea.
  • b) Secretari/a: s’encarregarà de realitzar per escrit la relació d’allò tractat i aprovat per l’Assemblea. La tasca serà desenvolupada entre 2 ó 3 persones per tal d’obtindre’n un acta més completa i pròxima a la realitat de l’Assemblea.
  • c) Enllaç assembleari: s’encarregarà de comunicar l’acta de l’assemblea dels Indignats de les Énoves a les restants assembles de pobles i a la Plaça 15M. La tasca serà desenvolupada entre 2 ó 3 persones.

No hay comentarios:

Publicar un comentario