sábado, 5 de mayo de 2012

STOP Desnonaments! ILP pel dret a l'habitatge.

La recollida de signatures de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per reformar la legislació hipotecària, paralitzar els desnonaments, regular la dació en pagament i establir lloguers socials començà el passat Dissabte 28 d'Abril a les 12h. a tota Espanya. Aquesta tasca activa s’encetà amb la recollida activa de signatures a peu de carrer i la tasca informativa portada a terme per part de membres del 15M i Plataformes d'Afectats per la Hipoteca (PAH) i col·lectius afins de tot l'Estat espanyol.

La ILP ha estat impulsada per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, els sindicats UGT i CCOO, l'Observatori DESC (Drets Econòmics, Socials i Culturals) i la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC).  

No obstant això, els impulsors esperen que siguin milions de persones dels que donin suport a la iniciativa "perquè cal aturar aquesta barbàrie", segons la portaveu de la PAH, Ada Colau. Entre 2007 (quan es va iniciar la crisi i va explotar la bombolla immobiliària) i 2011, s'han produït 349.438 execucions hipotecàries a Espanya. Les comunitats d'Andalusia, Catalunya i el País Valencià són les regions més afectades.

Des d'aquell dissabte 28 d'Abril moltes persones es van acostar a signar per portar la ILP que modifique la Llei Hipotecària al Congrés dels Diputats. I tu, a què esperes? Informa't dels distints punts de recollida de signatures als quals pots adreçar-te. També pots contactar amb la comissió d'Habitatge del 15M i la PAH de València al següent correu electrònic: pahvalencia@afectadosporlahipoteca.com

Descarrega i fes difusió
Aquesta és una resposta del 99%, de la ciutadania, propositiva, concreta i resolutiva al terrible problema hipotecari que està patint una gran part de la població, es tracta d’una ILP per la dació en pagament retroactiva, la paralització de desnonaments, la moratòria del pagament de la hipoteca, quan aquesta es produeïx per motius econòmics aliens a la seva voluntat i el lloguer social. Les persones que vulguen donar suport a aquesta mesura, sols hauran de signar als fulls degudament encunyats, a càrrec dels col·lectius que es sumen a la campanya. Tenim fins al 31 d'octubre de termini per recollir 500.000 signatures a tot l'estat, tot i que pensem que aconseguirem multiplicar aquesta xifra.

El govern ha reconegut la magnitud de la problemàtica, amb el Reial decret llei 06/2012, de 9 de març, de "mesures urgents de protecció de deutors hipotecaris sense recursos". No obstant això, des de la PAH hem denunciat en nombroses ocasions, aquest document com un autèntic engany que, a més, ha generat confusió i falses esperances entre les milers de famílies afectades.

Aquest és el moment en el qual la societat civil organitzada exigim un canvi de la Llei Hipotecària, perquè quedar-se sense habitatge i seguir pagant per ella tota la vida és violència i una nova forma d'esclavitud en el segle XXI.

Qualsevol ciutadà pot signar en els punts de recollida de signatures que els organitzadors publicaran a la web http://www.quenotehipotequenlavida.org
Us agraïm la vostra participació. Totes i tots junts! PODEM!

No hay comentarios:

Publicar un comentario